ALFA GIULIA QUADRIFOGLIO
nikom auto

DINAMIČNOST

Nova Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio nije samo izraz idealnog odnosa mase i snage, ona je rezultat studije o upotrebi te snage.
Njen savršeni 50:50 raspored mase stvara optimalnu ravnotežu i pokazuje izuzetne prednosti vozila sa sistemom zadnje vuče a napred pozicioniranog motora.
Povezujući ovu vuču sa motorom sa 6 cilindara napravljenim u celosti od aluminijuma, projektantski tim Alfa Romea uspeo je da maksimalno precizno rasporedi težinu po čitavoj šasiji.

alfa giulia Quadrifoglio


alfa giulia Quadrifoglio

ALFA™ LINK

Nova Giulia opremljena je sa novim patentiranom Alfa™ Link sistemom vešanja.
Na prednjem delu razvijeno je novo vešanje sa dvostrukom oscilirajućom viljuškom sa polu virtuelnom osovinom upravljanja, koje optimizira efekat filtriranja i omogućava brzo i precizno upravljanje. Ovo je eksluziva Alfa Romea koja održava konstantan oslonac viljuške na zemlji prilikom skretanja i zahvaljujući uvek savršenom otisku na zemlji, omogućuje veliko lateralno ubrzanje.
Na prednjoj osovini izabrano je četiri i po viljuške koji osigurava performanse, zadovoljstvo u vožnji i komfor.ALFA ™ DNA PRO

Novi Alfa™ DNA Pro selektor u interakciji je sa Chassis Domain Control i menja ponašanje automobila u zavisnosti od izabranog moda vožnje:
TRKAČKI a aktivira funkciju overboost i pojačava zvuk auspuha za vožnju po trkačkoj stazi.
DINAMIČAN povećava osetljivost kočnica i volana pri sportskoj vožnji.
PRIRODNI upravlja vešanjem za savršenu ravnotežu pri svakodnevnoj vožnji.
NAPREDNA EFIKASNOST omogućava deaktivizaciju cilindara zbog povećanja efikasnosti.

alfa giulia Quadrifoglio


TORQUE VECTORING

Nova Giulia Quadrifoglio opremljena je inovativnim sistemom koji obezbeđuje optimalnu raspodelu obrtnog momenta između dva točka zadnje osovine, zahvaljujući elektronskoj kontroli diferencijala. Ovo dovodi do efikasnije vuče i sigurnije kontrole pri velikim brzinama, u krivinama i na svakoj vrsti podloge.AERO SPLITTER

Nova Giulia Quadrifoglio je jedina limuzina na svetu koja ima aktivni Aero splitter: dodatak od ugljeničnih vlakana smešten ispod prednjeg branika. Kad se premaši brzina od 100 km/h on se otvara zahvaljujući dva aktuatora koje kontroliše Alfa™ CDC (Chassis Domain Control), koji omogućava dodatnu aerodinamičnost i stabilnost, naročito kod skretanja pri velikim brzinama.
Razvoj aerodinamičnosti rezultat je detaljne studije u vazdušnom tunelom.
Nova Giulia Quadrifoglio ima prirodni koeficijent prijanjanja (Cz) od -0,1: što je veća brzina, veća je sila prijanjanja na auto. Tako se povećava stabilnosti i mogućnost manevrisanja.

alfa giulia Quadrifoglio


alfa giulia Quadrifoglio

EFIKASNOST

Nova Giulia Quadrifoglio kombinuje izuzetne performanse i visoku efikasnost. Zahvaljujući sistemu deaktivacije cilindara motor 2.9 V6 može da radi sa samo 3 aktivna cilindra.
Najnovija generacija sistema Start&Stop omogućava uštedu goriva u gradskom saobraćaju.LAKOĆA

Kako bi dostigao vrhunac u kategoriji odnosa mase i snage, Alfa Romeo je za Novu Giulia Quadrifoglio odabrao najbolje materijale u pogledu lakoće i performansi. Vratilo prenosa, hauba, krov, aerodinamični dodaci: tri puta otporniji i sedam puta lakši od čelika.

alfa giulia Quadrifoglio


alfa giulia Quadrifoglio

POTROŠNJA

Svi elektronski sistemi funkcionišu perfektno kako bi pomogli vozaču da smanji potrošnju goriva.
Zahvaljujući inovativnom elektronskom sistemu kontrole deaktivacije, Nova Giulia Quadrifoglio može da pređe 100 km sa samo 8.5 litara goriva i da emituje samo 198 g/km CO2 (kombinovani ciklus).
I ovde nas možete naći:

     

KONTAKTIRAJTE NAS

Nikom-auto doo
Lepenički bulevar 47
Kragujevac, Srbija

Telefon: +381 34 355 810
Telefon: +381 34 355 811
Email: office@nikomauto.rs

RADNO VREME:

Ponedeljak - Petak
od 08:00h do 18:00h

Subota
od 08:00h do 16:00h

Nedelja neradan dan

POSETITE SALON NIKOM-AUTO

POSLOVNI PODACI

MB: 20816449
PIB: 107504354
TR: 170-30014483000-74
Unicredit bank