JEEP CHEROKEE
nikom auto
jeep cherokee

2.0L MULTIJET II TURBO DIZEL MOTOR

Efikasnidvolitarski turbodizel motor sa kojim je opremljen Jeep Cherokee prestavlja drugu genreaciju Multijet tehnologije. Sadrži četiri ventila po cilindru i dvostruku bregastu osovinu (DOHC) pogonjenu kaišom. Opremljen sacommon-rail sistemom ubrizgavanja od 1600 bara, i turbinom varijabilne geometrije (VGT), dvolitarski turbo dizelisporučuje makismalnih 170 konjskih snaga na 4,000 obrtaja i obrtni moment od 350 Nm na 1,500 obrtaja. Ovaj motor će biti u ponudi i u slabijoj verziji - 140 konjskih snaga na 3,750obrtaja i 350 Nm na 1,500 obrtaja, uparen sa šestotstepenim manuelnim menjačem. Sadrži “Stop-Start” tehnologiju koja smanjuje potrošnju goriva i CO2 emisiju.JEEP® ACTIVE DRIVE I 4X4 SISTEM

Jeep Active Drive i sadrži jedinični prenosni sistem (PTU) koji je potpuno automatizovan tako da obezbeđuje neprekidno i bespirmetno uključivanje i isključivanje pogona na sva četiri točka pri bilo kojoj brzini.
Sistem ne zahteva vozačevu intervenciju i idelan je za sve one koji žele SUV sa 4x4 sistemom koji je lak za upotrebu. Jeep Active Drive I nudi balansiranu raspodelu pogona sa kontrolom trakcije kočenja. Pogon na sva četiri točka baziran je na varijabilnom suvom kvačilu koje se nalazi u zadnjem delu vozila.Kvačilo snabdeva sa tačno određenom količinom snage koja zavisi od vremenskih uslova i načina vožnje – npr. Klizavitereni, agresivnistartovii dinamičnavožnja.
Sofisticirani algoritmi doprinose dinamici vožnje sa elektronskom kontrolom stabilnosti kada se vožnja približava granicama mogućnosti. Isključivanje pogona na zadnjoj osovini se aktivira samo u situacijama kada je potrebno smanjiti potrošnju goriva.

jeep cherokee


SELEC-TERRAIN® KONTROLA PRIJANJANJA

jeep cherokee
jeep cherokee

SELEC-TERRAIN® KONTROLA PRIJANJANJA

Svi 4x4 sistemi Jeep Cherokee sadrže Jeep-ov obnovljeni Selec-Terrain sistem za kontrolu trakcije sa 4 moda Selec-Terrain omogućava vozaču da birajući modove na dial dugmetu izabere odgovarajuća podešavanja koja najbolje odgovaraju za optimalne performanse na svakoj podlozi tako doprinoseći odličnoj kontorli i mogućnostima upravljanja. Selec-Terrain elektronski koordinira i optimizuje čak 12 sistema na bilo kom terenu, tako doprinoseći kontroli upravljanja vozilom.ISKLJUČIVANJE POGONA NA ZADNJOJ OSOVINI

Jeep® je takođe prvi SUV srednje veličine koji ima opciju isključivanja pogona na zadnjoj osovini, rezultujući tako nižom snagom kada 4x4 nije potreban i štedeći gorivo na taj način. Ovo isključivanje se obavlja neprimetno za vreme vožnje i ne zahteva nikakvu akciju vozača.

jeep cherokeeZAŠTIĆEN OD SMRZAVANJA

Topla sedišta u zimskim danima prdstavljaju divan luksuz. Kada na to dodate opremu za hladno vreme, dobijate grejače prednjih sedišta, grejani volan, odmrzavanje brisača, startovanje vozila sa daljine i patosnice za sve vremenske uslove.

jeep cherokee
I ovde nas možete naći:

     

KONTAKTIRAJTE NAS

Nikom-auto doo
Lepenički bulevar 47
Kragujevac, Srbija

Telefon: +381 34 355 810
Telefon: +381 34 355 811
Email: office@nikomauto.rs

RADNO VREME:

Ponedeljak - Petak
od 08:00h do 18:00h

Subota
od 08:00h do 16:00h

Nedelja neradan dan

POSETITE SALON NIKOM-AUTO

POSLOVNI PODACI

MB: 20816449
PIB: 107504354
TR: 170-30014483000-74
Unicredit bank