Fiat 500l Fiat 500l Fiat 500l Fiat 500l Fiat 500l

PROIZVOD ZA AUTONOMNU VOŽNJU NIVOA 2

Alfa Romeo Tonale je postigao nivo 2 autonomne vožnje kroz prednju kameru i prednji radar za nadgledanje okoline vozila, bočno i uzdužno u kombinaciji sa tri bezbednosna sistema: inteligentni prilagodljivi tempomat (IACC), centriranje trake (LC) i Pomoć u saobraćajnoj gužvi (TJA). Ova tri sistema rade na održavanju najbezbednije pozicije na putu uz minimalnu intervenciju vozača.

alfa giulia


alfa tonale

DETEKCIJA MRTVOG UGLA

Detekcija mrtvog ugla prati vozačeve mrtve uglove tokom vožnje, vizuelno upozoravajući vozača na bočnim retrovizorima kada je drugo vozilo u njegovom mrtvom uglu. Pored toga, sistem nudi korektivni manevar upravljanja kako bi se izbegao sudar sa vozilima u skrivenom mrtvom uglu. Detekcija zadnje putanje se aktivira dok je Tonale u rikvercu, pomaže pri izlasku sa parking mesta.KAMERA ZA POGLED 360° SA DINAMIČKIM LINIJAMA

Nudi sveobuhvatan pogled na okolinu automobila na 10,25” digitalnom ekranu osetljivom na dodir sa dinamičkom mrežom. Sa četiri kamere visoke definicije postavljene na prednjoj rešetki, retrovizorima i vratima prtljažnikaza lakše parkiranje i manevrisanje u skučenim prostorima.


alfa tonale


alfa tonale

CENTRIRANJE TRAKE

Sistem za centriranje trake kontroliše bočno kretanje automobila kako bi vozilo držalo u sredini trake, čak i u uslovima gustog saobraćaja..PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA I KONTROLA BRZINE

Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova koristi kameru u vozilu za prepoznavanje saobraćajnih znakova, prijavljuje ih na displeju i upozorava vozača o trenutnom ograničenju brzine. Inteligentna kontrola brzine predlaže vozaču da smanji brzinu na detektovanu granicu. Ako vozač prihvati, podešavanja tempomata se automatski prilagođavaju.


alfa tonale


alfa tonale

AUTONOMNO VANREDNO KOČENJE SA UGROŽENIM KORISNICIMA PUTA

Tonale koristi svoju prednju kameru da vizuelno i zvučno upozori vozača na zaustavljeno vozilo, pešaka ili bicikliste ispred sebe. Ako vozač ne može da stane na vreme, vozilo samostalno koči da bi izbegao ili ublažio sudar.DETEKCIJA UMORA VOZAČA

Ovaj sistem može da otkrije početne znake umora praćenjem bočnih kretanja vozila i interakcije vozača kako bi osetio mogući umor. Ako se otkrije, sistem emituje zvučne signale i prikazuje vizuelna upozorenja, preporučujući vozaču da stane na pauzu.


alfa tonale


alfa tonale

UPOZORENJE - PODSETNIKA ZA ZADNJE SEDIŠTE

Sistem je u stanju da otkrije prisustvo predmeta na zadnjem sedištu kada se zadnja vrata otvore na početku svakog ciklusa ključa.​Kada se automobil isključi, uređaj upozorava i podseća vozača da je predmet tamo.
KONTAKTIRAJTE NAS

Nikom-auto doo
Lepenički bulevar 47
Kragujevac, Srbija

Telefon: +381 34 355 810
Telefon: +381 34 355 811
Email: office@nikomauto.rs

     

RADNO VREME:

Ponedeljak - Petak
od 08:00h do 18:00h

Subota
od 08:00h do 16:00h

Nedelja neradan dan

POSETITE SALON NIKOM-AUTO

POSLOVNI PODACI

MB: 20816449
PIB: 107504354
TR: 170-30014483000-74
Unicredit bank